Tredje produkt: UNESCO Arts Education Week!

Jeg har vært så heldig å få med meg UNESCO Art Education Week here ved QUT – og de feirer med stil!

foto: Tricia King

Seminar og samling
QUT Creative Lab, som er en av forskningsgruppene her ved Creative Industries, organiserte en fantastisk samling her på universitetet for å feire nettopp UNESCO Art Education Week. Seminarets tittel, “Art-Making, Machines and Creative Learning”, trakk mye interesse og oppmøtet var bra. For min egen del var det spennende å få de tre mest interessante temaene mulig, samlet i ett opplegg. Jeg kunne med andre ord ikke si nei da jeg ble spurt om å holde paper – tredje produkt oppholdet her nede har resultert i så langt er paperen “Processes of Making and Becoming Digitally: On-line continuing education for in-service teachers in digital art and design”. Den første var da paperen i Adelaide og Posterpresentasjonen min på samme konferanse omtalt her, i denne bloggen.

Boken kommer seg, studentene suser fremover… tid for skriving
Det var også en fantastisk mulighet å tenke igjennom mye av det som jeg har jobbet med mens jeg har vært her nede, som i stor grad omhandler det å jobbe med kunst og håndverk i den digitale sfæren og hva slags pedagogiske og didaktiske implikasjoner som det fører med seg. Bokforslaget til Routledge er nesten i boks. Studentene mine – nettbaserte Kompetanse for kvalitet studenter i Digital kunst og håndverk – har produsert så det ljomer i veggene. (Jeg skal legge ut en liste med eksempler av flipp-arbeidet deres. Kan ikke dy meg!) Admin der oppe fra helt her nede, ja det går det også.

Det å komme seg ut av ens egen institusjon har vært en fabelaktig opplevelse som jeg må bare anbefale. Det beste av alt er å bli røsket ut av den vanlige rutinen hjemme. Det å skape nye eller gjenfinne gamle skriverutiner har vært det beste av alt. Resultatene begynner å komme på plass. Dette seminaret var tredje leveranse i tillegg til en lang liste med nye, spennende kontakter som jeg skal skrive om senere i bloggen. Det fjerde av mine produkter fra her nede kommer i slutten av måneden, “Experience and Understanding through Digital Innovations”, og jeg jobber med å snike inn en til før hjemreisen, i tillegg til bokforslaget. Krysser fingrene.

Takker den som organiserer
Det som er kanskje den store forskjellen, er at her så organiserer jeg ingenting. Så ubeskrivelig deilig å kunne bare levere, i stedet for å være den som organiserer, noe som jeg gjør ganske ofte. Det er noe som jeg ble gjort oppmerksom på før vi reiste (Takk, Sarah Paulson), men som jeg virkelig ser her nede. Ikke at jeg skal foreslå at INGEN bør bruke tiden sin på å organisere seminarer og konferanser, men kanskje alt med måte.

Derfor må jeg ta hatten av til dem som holder på (This is a shout-out to you, Sandra Gattenhof). Og takke og bukke for at de leverer.

Sjekk ut det spennende programmet vårt og gjerne noen av bildene (Foto: Tricia King). Paperen kommer i en felles bok senere i år!