Foto: Håkon Borg/Magpie/Cappelen Damm

KRISTIN BUVIK SIVERTSEN

biografi

Kristin Buvik Sivertsen er forfatter og bosatt i Bodø. Hun jobber som universitetslektor ved Nord universitet der hun underviser i litteratur ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Hun har en master i almenn litteraturvitenskap fra Københavns universitet. Hun debuterte med romanen Omsorg i 2017 og høsten 2019 kom Trening – Viljens triumf. 

TRENING - Viljens triumf

cappelen damm, 2019

Hovedpersonen i Trening har blitt mor. Moderskapet, og kroppens forfall i kjølvannet av fødselen, konfronterer henne for første gang med tilværelsens fysiologiske begrensninger. Hun bestemmer seg for å ta grep og begynner på treningssenter. Full av fordommer trer hun inn i en ny verden av sterkt lys, klare farger og sosialt fellesskap som var ukjent for henne.

OMSORG

cappelen damm, 2017

17. februar 2015 blir politiet tilkalt til en omsorgsbolig i forbindelse med et mistenkelig dødsfall og en mulig voldtekt. Drøye halvannen måned senere blir en nyutdannet politikvinne koblet inn i saken. Hun setter i gang å intervjue beboere, ansatt og andre som kan ha bidra til å kaste lys over hva som har skjedd.

ANMELDELSER

 En beboer hevder at han blir usynlig om natten, da går han på besøk til de andre i omsorgsboligen, iblant tar han på dem. ‘Alle trenger at noen stryker dem litt på ryggen innimellom.’ Psykiateren kan foreskrive vanedannende midler og tiltak, det er omsorg. Her setter Omsorg i gang så mange tanker at jeg glemmer å skrive hvor god boken er.

 
 
MARIA BERG REINERTSEN
morgenblandet

 

  

I alle fall har debutanten ved å la den magre teksten tale for seg, skapt en elegant, både intellektuelt og emosjonelt vedkommende roman, reflektert konsipert og gjennomført. Og det er jo ikke sikkert at bedreviterne alltid vet best.

 
 
JAN ASKELUND
stavanger aftenblad

Dette er en både velskrevet, veltenkt og interessant debutroman. Den viser med all tydelighet at vi har å gjøre med en debutant med en sterk formbevissthet og en vilje til å ta opp store temaer på en uvanlig måte. Det skulle ikke forundre meg om Sivertsens navn dukker opp på listene som etter hvert skal oppsummere 2017’s beste debutanter.

 
 
OLA JOSTEIN JØRGENSEN
littkritikk

UNDERVISNING

Kristin har jobbet fra 2013 til 2018 som lektor på Kuben videregående skole. Fra januar 2019 har hun undervist i litterære emner i norsk på grunnskolelærerutdanningen (MAGLU) ved Nord universitet. Her underviser hun i fag og veileder oppgaver på både bachelor- og masternivå.

I undervisningen legger hun vekt på at studentene skal være aktive deltagere og at litteraturundervisningen skal ta utgangspunkt i leserens individuelle respons i møte med teksten.

ARRANGEMENTER

2020 - 2021

Oppdateres fortløpende.

KONTAKT

Forlag

For å bestille en utgave av Trening eller Omsorg eller for å bli kjent med flere av forlagets forfattere kontakt Cappelen Damm.

Presse og booking

Kristin har mye erfaring med undervisning, litteraturformidling og arrangementsarbeid. Hun tar gjerne oppdrag som ordstyrer, foredragsholder el.