Velkommen til skolestart

Gratulerer med å ha kommet inn, og at du har takket ja, til å begi deg ut på høyere utdanning!

Å være «1.klassing» på sykepleieutdanningen kan bety mange forskjellige ting. Du kan være 19 år og nettopp ferdig på videregående, eller 45 år med 3 barn og ha jobbet i pleie- og omsorgsyrket med 20 års erfaring. Vi har alle forskjellige forutsetinger for å begynne på studiet, men vi må alle gjennom det samme utdanningsløpet for å bli noe så fantastisk som AUTORISERT SYKEPLEIER!

Om du er helt ny på universitetet kan det være forvirrende å finne frem de første dagene. Nord Universitet har flere forskjellige studiesteder; Bodø, Levanger, Nesna, Steinkjer, Stjørdal, Mo i Rana, Namsos, Vesterålen og Sandnessjøen.

All informasjon dere trenger å vite finner dere på Nord.no, universitetets hjemmeside. Her har vi allikevel kort summert opp litt tips og triks til skolestart.

LES!

Skaff deg pensumlitteratur så fort som mulig. Begynn å les. Hvordan man studerer og tilegner seg kunnskap er individuelt. Men en ting som alltid kan være lurt er å lese FØR undervisning. Om du vet at det skal være undervisning om mage-tarmsystemet, les det aktuelle kapittelet på forhånd og gjør tilhørende studieoppgaver. Om noe er uklart har du da muligheten til å få underviseren til å forklare det til deg på en enklere eller annen måte. Om underviseren ikke forklarer det du lurer på godt nok, be om et annet eksempel. Ikke vær redd for å spørre spørsmål!

Forelesningene blir mye bedre om dere deltar, er aktive og stiller spørsmål.

Skrivetips

Når du begynner på universitetet stilles det høye krav til hvordan du skriver og henviser til kilder. Bli kjent med APA Sixth. Dette er referansestilen Nord Universitet bruker.

Du finner en fin innføring i det her:

– Skrive og referere
– APA Sixth

Kildekritikk

Dette skal dere få undervisning om, men sett dere inn i dette så fort som mulig. Tips: ALDRI bruk Wikipedia eller Store Norske Leksikon som referanse.

Kildekompasset

Fronter

Vi kan ikke utrykke oss tydelig nok; bli kjent med Fronter ASAP. All viktig informasjon fra lærere og undervisere vil legges ut her. Her finner dere frister, forelesninger, linker, mapper til innlevering og kontaktinformasjon ++.

Sosialt

En viktig del av studietiden er å få nye venner. Kos deg og nyt det, men husk at høstsemesteret er kort og eksamensperioden er like rundt hjørnet. Pass på å jobb jevnt og trutt, og ikke la skippertaket bli uoverkommelig.

Her er diverse linker til nyttige hjemmesider om hva som rører seg i Bodø by:

Studentsamskipsnaden StudentiNord er verdt et besøk, da de er til stor hjelp for alle nye og gamle studenter.  Visste du at de for eksempel har en hytte og skiutstyr til utlån?

Jobbe ved siden av?

Er du ny student på sykepleierutdanningen er det mye pensum som skal pløyes gjennom og mange innleveringer. Dere får nok tips fra flere hold om å ikke jobbe ved siden av. Vi anbefaler sykepleierstudenter på det aller sterkeste å jobbe i helsesektoren ved siden av studiene. De aller fleste arbeidstedene i helsesektoren ønsker sykepleierstudenter som tilkallingsvikarer og i helgestillinger. Det er en ypperlig måte å få jobbet praktisk med faget på, observere sykepleiere i jobb og få god pasientkontakt. Det lar seg fint kombinere med studiene, så lenge man er flink å prioritere og studerer jevnt og trutt.